054 250 747 info@fenomeen.be Inschrijven nieuwsbrief

Over ons

Fenomeen werd opgericht tijdens de novembermaand 2006, op vrijdag 6 april 2007 werden de deuren van het restaurant definitief geopend voor het grote publiek. Sindsdien vormt dit een vaste waarde in het pittoreske dorpje Aspelare, deze ligt onder de 14de-15de eeuwse kerktoren van de Sint-Amanduskerk. Het dorpje Aspelare vormt het hart van verschillende belangrijke verbindingswegen Ninove, Geraardsbergen, Zottegem en Aalst.

Fenomeen is gehuisvestigd in één van de oudste woningen die nog te bezichtigen zijn in het dorp.
Het restaurant werd volledig gemoderniseerd met hedendaagse technologie en aangenaam comfort, enkele oude elementen zijn nog gewaarborgd gebleven waardoor hier een mooie harmonie ontstaat van verschillende interieurstijlen.


Van modern - rustiek tot klassiek...voor elk wat wils

Tafelen in drie verschillende interieurs. Strak en stijlvol weerspiegelt het moderne gedeelte. Charmant en huiselijk vormt de basis van het klassieke interieur met zijn gezellige haard, moluren en de oude schouw van toen. Het rustieke gedeelte, van waaruit u de prachtige tuin kunt aanschouwen, zal u zeker kunnen bekoren! De verschillende interieurs van Fenomeen weerspiegelen de keuken van het restaurant: klassiek, mét een verrassende en vernieuwende toets.

Seizoensgebonden culinaire verrassingen

De Belgisch-Franse keuken van Fenomeen is eerlijk, heerlijk, verrassend én betaalbaar. Elk product heeft zijn topseizoen en dat weet chef Bart maar al te goed. Om variatie te brengen in het aanbod en uitsluitend te werken met de beste producten van het moment is de menukaart van Fenomeen steeds seizoensgebonden.

Restaurant Fenomeen heeft heel wat voor u in petto!

Wondermooi Tuinterras

Het statige herenhuis verbergt achter de voorgevel en de drukke steenweg één van de mooiste tuinterrassen met waterpartijen van de streek, hier kan u in alle rust genieten van wat het dorpje Aspelare uitstraalt en dit onder de kerktoren van onze charmante Sint-Amanduskerk. Fenomeen heeft een wondermooi tuinterras met overdekt prieel deze is alsook verwarmd voor de koelere zomermaanden of biedt de gelegenheid waar de rokers onder onze bezoekers kunnen vertoeven in de lounge tijdens de wintermaanden.

Service op formaat

Mogelijkheid om tegen een budgetvriendelijke formule te tafelen in restaurant Fenomeen, dit is een speciaal aanbod voor serviceclubs, verenigingen, bedrijven en scholengemeenschappen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met het restaurant voor verdere informatie, gezellig tafelen op uw formaat.

Bart en Helen

In Fenomeen staat eigenaar Bart De Blieck zelf aan het fornuis om zijn klanten te verwennen met hemelse gerechten die steeds bereid worden met marktverse producten Elk product komt dan ook maximaal tot zijn recht in de gerechten die Bart u voorschotelt, met een sterke nadruk op zorg en hygiëne. Bart streeft bij elk gerecht opnieuw de perfectie na voor zijn klanten wat service, smaak en versheid betreft. Zijn opleiding tot chef-kok en patissier aan de hotelschool in Wemmel en zijn ervaring in verschillende restaurants in binnen- én buitenland zorgen ervoor dat zijn gerechten klasse uitstralen wat smaak en presentatie betreft


Bart, geboren en getogen te Ninove op 1981, hij werkt sinds zijn 14de in de horeca. Gepassioneerd door het werken, hij heeft een koksopleiding gevolgd aan de Hotelschool Wemmel. Afgestudeerd als chef-kok in 2002. Een ware perfectionist, zorgzame papa, doelstelling van het leven: "een eigen zaak leiden waar ik mezelf kan ontplooien". Sinds 2003 levenspartner van Helen Claessens.

Uw gastvrouw bij een bezoek aan restaurant Fenomeen is Helen Claessens, de liefde dreef haar naar de horeca. Helen is geboren in 1978 en is afkomstig uit Meise, daar deed ze sinds haar 16de reeds ervaring op in de horeca. Zij heeft een lerarenopleiding regentaat achter de rug en heeft jaren les gegeven tot 2007. Deze kwaliteiten keren terug in haar gastvrouwrol, steeds behulpzaam, correct en vriendelijk. Nu is ze ondertussen een trotste en liefdevolle partner alsook de mama van Dante. De levensjaren die het Fenomeen telt, zijn ook de levensjaren van hun zoon Dante.

Copyright © 2015 - www.fenomeen.be